Yeni bir Linux yazısıyla karşınızdayım. Bu yazıda sizlere Linux dağıtımlarından Debian tabanlı ve açık kaynak kodlu olan Parrot Security OS'u tanıtacağım.
 Parrot OS, tıpkı Kali Linux gibi bir hacker işletim sistemidir. Tasarlanış amacı pentest yani zaafiyet testi içindir. İçerisinde Kali'de bulunan bütün araçlar mevcuttur.Aynı zamanda Parrot OS programcılar için biçilmiş kaftandır, popüler programlama dilleri ve derleyicisileri ile birlikte gelmektedir. Aşağıdaki resimde bu diller gözükmektedir. Eğer Linux işletim sistemlerinde yeniyseniz size Parrot'u önermem. Mint veya Ubuntu ile başlamalısınız.
 Parrot OS'un bir arayüzü:



Parrot Security OS Seçenekleri:


Parrot Security 3.7 Full Education:
Bu versiyon full sürümdür. Sisteminiz rahatlıkla kaldırır. 2GB Ram ile bile rahatlıkla işinizi görebilirsiniz.

Parrot Lite 3.7 Home Education:
Eğer zayıf bir sisteminiz varsa, taşınabilir olarak ta kullanabileceğiniz versiyon olan Parrot Lite 3.7 Home Education'ı öneririm. Fakat Lite versiyonunda pentest araçları yüklü değil. İhtiyacınıza göre siz sonradan yükleyebilirsiniz.



Parrot AIR 3.7:
Bu versiyon wifi hack işlemleri için tasarlanmıştır. Wifi'ı kurcalayakcasınız bu sürümü indirebilirsiniz.


Parrot Cloud Education:
Bulut sistemlerinde zaafiyet testi yapmak amacı ile tasarlanmış olan Parrot OS versiyonudur.

 Kendinize uygun olan parrot sürümünü aşağıdaki linkten seçip indirebilirsiniz. Eğer bilgisayarınız x64 tabanlı ise 64 bit seçmeniz daha faydalı olucaktır.
Download

Parrot Sistem Gereksinimleri: 

  • CPU: en az 1Ghz dual core cpu
  • ARCH: 32bit, 64bit ve ARMhf
  • RAM: 256Mb – 2 GB önerilen
  • HDD Standard: 6Gb used – 8Gb önerilen
  • HDD Full: 8Gb used – 16Gb önerilen
  • BOOT: Bios veya UEFI  


USB'ye yazıp, bilgisayarınızı USB'den boot etmek istiyorsanız sayfanın alt kısmında "ISO USB Image Writer" bölümü var. Oradan Rosa'yı yükleyebilirsiniz. Veya Rufus kullanabilirsiniz. 

Rufus: Download